Poppen op maat

Poppelien maakt antroposofische poppen, ook wel zonnekindpoppen of Waldorf poppen genoemd. Op veel Vrije Scholen zijn deze poppen te vinden in de kleuterklassen.

Poppelien maakt zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen en stoffen zoals katoen, tricot en schapenwol. De haartjes zijn gemaakt van wol of mohair waar vaak wel een beetje nylon is verwerkt om de draad stevigheid te geven.  De poppen kenmerken zich door zachte vormen, het gezichtje wordt bewust niet te ver uitgewerkt zodat de eigen fantasie van het kind wordt gestimuleerd. Door de vulling van schapenwol neemt de pop de warmte en geur van het kind aan en kan zo een trouw vriendje worden.

Wil je graag een Poppelien pop in opdracht laten maken mail me dan op poppenkind@gmail.com hieronder staan de verschillende mogelijkheden.

Bestel je opdracht ruim van te voren, er is regelmatig een wachtlijst voor ik nieuwe opdrachten kan aannemen, zeker in drukke periodes zoals Sinterklaas en kerst.

Lappenpopje

Dit type popje is heel geschikt als eerste popje, het lijfje is niet gevuld maar bestaat uit een lapje zachte velours. De haartjes zijn geborduurd en het popje heeft een katoenen mutsje. Ik maak dit popje in twee versies:

Popje zonder gezichtje €35 in bio velours van 100 % katoen (€30 in velours van 80 % katoen en 20 % polyester)

Popje met gezichtje €45 in bio velours van 100 % katoen (€40 in velours van 80 % katoen en 20 % polyester)

 

Knuffelpopje €70 in bio velours van 100 % katoen 

Knuffelpopje in velours van 80 % katoen en 20 % polyester €65

Knuffelpopje (ca. 28 cm) geschikt voor alle leeftijden.

cuddling doll playing with ducks

Een knuffelpopje is ca 28 cm en het lijfje is gemaakt van zachte velours (80 % katoen, 20 % polyester). Kijk ook eens onder knuffelpopjes voor een aantal voorbeelden van popjes die ik al eerder heb gemaakt. Wanneer je een knuffelpopje besteld mag je aangeven welke kleur je wilt voor het lijfje, de kleur van de ogen en haren en stijl of krulletjes. Je kunt het lijfje in één of twee kleuren laten uitvoeren. Er is inmiddels ook een aantal kleuren beschikbaar in biologische 100 % katoenen velours. Mocht je kind gevoelig zijn voor de wol van de haartjes kun je er ook kiezen een mutsje met geborduurde haartjes die daar onder uit komen ipv een pruikje van wol.

Kleine lijs ca. 30 cm vanaf €130

Kleine lijs ca. 30 cm geschikt voor alle leeftijden, voor jonge kinderen kiezen voor eenvoudige kleding en haarstijl en kleding zonder knoopjes etc.

kleine lijs

Dit popje is ongeveer even groot als het babypopje maar heeft iets slankere armen en benen en heeft daardoor de lichaamsbouw van een iets ouder kind. Dit popje komt met een onderbroekje en met naar keuze een jurkje of een truitje en broekje. Heeft het babypopje nog korte haartjes en het uiterlijk van een babytje, de kleine lijs kan naar keuze ook vlechtjes, knotjes of staartjes krijgen.

-jongens- of meisjespop

-de kleur van de haren: blond, donkerblond, bruin, donkerbruin, rood

-stijl of krulletjes en de haardracht, vlechtjes, knotjes, staartjes etc

-de kleur van de ogen: blauw, bruin, groen, grijs

-wil je liever andere kleertjes of extra kleertjes erbij bestellen dan kan dat in overleg en tegen meerkosten.

Lijs ca. 38 cm vanaf €150

Lijs ca. 38 cm geschikt voor alle leeftijden, voor jonge kinderen kiezen voor eenvoudige kleding en haarstijl en kleding zonder knoopjes etc.

lijs en kleine lijs

Een lijspop in opdracht is  inclusief onderbroekje en een jurkje. Je kunt kiezen uit een aantal modellen jurkjes of een broekje en truitje. Voor sommige modellen vraag ik meerkosten omdat ze heel bewerkelijk zijn bv. gebreide kleding of een hele wijde jurk of een tuinbroek met mini gespen zoals in de foto van de pop met het konijntje. Maar dit gaat in overleg. In de tweede foto is het verschil in formaat te zien tussen een grote en kleine lijs. 

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden:

-jongens- of meisjespop

-de kleur van de haren: blond, donkerblond, bruin, donkerbruin, rood

-stijl of krulletjes en de haardracht, vlechtjes, knotjes, staartjes etc

-de kleur van de ogen: blauw, bruin, groen, grijs

-de huidskleur

-de kleding en de stof voor de kleding bepalen we in overleg, de modellen waar je o.a. uit kunt kiezen zijn:

Lijs blonde vlechtjes blauw jurkje doll dress with cherries 2

Soms heb ik een pop met kleertjes in mijn Etsy winkeltje : http://www.etsy.com/shop/Poppelien.

Ledematenpop ca. 36 cm vanaf €150

Geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, dit is omdat de armen en benen kunnen scharnieren omdat ze met een draad door het lijfje met elkaar verbonden zijn, dit type pop is daarom iets kwetsbaarder bij ruw spel en bij het aan en uitkleden. In de tweede foto een ledematenpop (links) en lijs (rechts).

ledematenpop, lijs

Je kunt uit verschillende mogelijkheden kiezen:

-jongens- of meisjespop

-de kleur van de haren: blond, donkerblond, bruin, donkerbruin, rood

-stijl of krulletjes en de haardracht, vlechtjes, knotjes, staartjes etc

-de kleur van de ogen: blauw, bruin, groen, grijs

-de huidskleur

-de kleding en de kleur van de stof bepalen we in overleg

Je kunt kiezen uit dezelfde kleding als voor de lijs, ook hier geldt dat ik voor bepaalde modellen of materialen iets extra reken.

Naast de poppen in opdracht maak ik ook af en toe poppen die in mijn Etsy winkeltje te vinden zijn. Hierin probeer ik vaak nieuwe technieken uit, soms zijn deze poppen wat verder uitgewerkt en hebben ze bijvoorbeeld een neusje of haar van mohair weft dat een heel erg lijkt op echt haar. Ook hebben ze vaak meerdere kledingstukken en veel details in de kleding. Dit type pop is niet geschikt voor jonge kinderen maar voor oudere kinderen of verzamelaars. Poppen als Marinde en Snow horen tot deze categorie en deze maak ik niet in opdracht.

Je kunt soms ook poppen inclusief kleding vinden in mijn Etsy winkeltje : https://poppelien.etsy.com Of soms heb ik losse setjes kleding te koop.

Alle prijzen zijn zonder verzendkosten, binnen Nederland is dat €6,95